İçeriğe geç

Memurun Görevden Alınma Nedenleri Nelerdir

Hangi hallerde memurun görevine son verilir?

a) İdeolojik veya siyasi nedenlerle kurumların barışına, b) Her türlü yasak yayın veya siyasi faaliyete veya c) Bir siyasi partiye üye olmaya, d) Mazeretsiz olarak yılda toplam 20 gün hizmete, e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afet durumlarında. f) Amirlerine, fiili olarak maiyetine ve iş sahiplerine.Diğer makaleler…

Memur hangi durumlarda görevden alınır?

Görevden alma kararı genellikle disiplin soruşturması sonrasında verilir. Bu karar, kamu hizmeti için ahlaki ve mesleki uygunluk eksikliği, görevi kötüye kullanma, yolsuzluk, suistimal, yasadışı faaliyet veya yasadışı davranış gibi ciddi iddiaların olduğu durumlarda verilebilir.

Memur hangi durumlarda memurluktan atılır?

Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adayın kamu hizmetinden çıkarılmasına tabi tutulurlar.

Hangi suçlarda memurluktan atılır?

Zimmetine para geçirme, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, bir eylemin yapılmasına müdahale etme, suçtan elde edilen paranın aklanması veya kaçakçılık suçlarından mahkûmiyet bulunmamak.

Memur hangi durumda işten atılır?

Niteliği itibariyle en ağır ceza olan kamu görevinden çıkarma cezası için kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunması, devlete ait gizli bilgileri açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekir.

Hangi durumlarda memurluk sona erer?

Kamu hizmetinin sona erme nedenleri nelerdir? Memurluk için yeterliliğin bulunmaması.

Memur hangi hallerde açığa alınır?

Bu; kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, memurun disiplin cezası gerektiren bir işte çalışması sebebiyle hizmete devam etmesinin sakıncası, mahkemeler vasıtasıyla memur hakkında ceza kovuşturması yapılması tehlikesinin bulunmasıdır.

Memura tutanak tutulursa ne olur?

Yetkiliye karşı bir rapor hazırlamak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.

Memur disiplin cezaları nelerdir?

Görevlilere, eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, maaştan kesme, terfiin geri alınması ve kamu görevinden çıkarma gibi cezalar verilir.

Devlet memuru yüz kızartıcı suçlar nelerdir?

Görevi kötüye kullanma suçu Zimmet suçu …

Kadrolu memur görevden alınabilir mi?

Bir memurun görevinden istifa etmesi belirli usul ve şartlara tabidir. Bu, Devlet Memurluğundan İstifa Kanunu’nun 94. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, bir devlet memuru, bağlı bulunduğu kuruma yazılı başvuruda bulunarak devlet memurluğundan istifa talebinde bulunma hakkına sahiptir.

Devlet memurluğundan çıkarmaya kim karar verir?

Memur, kamu görevinden çıkarılma kararının iptali için idare mahkemesine başvurabilir. Mahkeme işlemleri: İdare mahkemesi, memurun itirazını inceler. Deliller, tarafların avukatları tarafından sunulur ve mahkeme karar verir. Mahkeme, kamu görevinden çıkarılma kararını iptal edebilir veya onaylayabilir.

Memura yakışmayan hareketler nelerdir?

e) Memurluk onuruna yakışmayan tavır ve davranışlarda bulunmak, f) Görevine ve işverenine karşı ilgisizlik göstermek veya kayıtsız kalmak, g) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmak, h) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hareket etmek. Görevi birlikte yerine getirme ilkesi.

Memurları görevden atma cezasını kim verir?

Kamu görevinden çıkarma cezası, üstlerin talebi üzerine, memurun bağlı olduğu kurumun Yüksek Disiplin Kurulunun kararıyla verilir. Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulunun ayrı bir ceza verme yetkisi yoktur; cezayı kabul veya reddederler.

Memur suçları nelerdir?

TÜRK CEZA KANUNUNDAKİ MEDENİ SUÇLAR: ZİMMET, TESLİM VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanunu’nun ikinci kitabının üçüncü bölümünün birinci, ikinci ve üçüncü bölümlerinde; devlet idaresine karşı işlenen suçlar arasında basit ve ağırlaştırılmış zimmet, devlet alım satımlarından yararlanma, gasp ve rüşvet yer almaktadır.

Memurun işine nasıl son verilir?

İstifa beyanı yazılı olarak yapılmalıdır. Kural olarak, görevlinin istifa beyanını kuruma sunması yeterlidir. Kurum, istifayı kabul etmeyi reddetmeye yetkili değildir. 657 Sayılı Kanun, Md.

Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için bir çalışan olarak onayınızın alınması gerekir. Pozisyon değişikliğini kabul etmiyorsanız, hizmet değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve pozisyonu kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Görevine son verilen memur tekrar memur olabilir mi?

Kamu görevine son verilmesinin sebeplerinden biri de 98 inci maddeye göre memuriyete son verilmesidir. Görevden alınan memur, belli bir süre sonra aynı veya başka bir göreve iade edilme hakkına sahiptir.

Devlet memuru yüz kızartıcı suçlar nelerdir?

Görevi kötüye kullanma suçu Zimmet suçu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir