İçeriğe geç

Muteber Insan Ne Demek

Muteber şahıs ne demek?

önemli, ciddi, saygın, etkili.

Muteber demek ne demek?

“Muteber” kelimesi Arapçada “geçerli, kabul görmüş, saygı duyulan” anlamına gelir. Türkçede Muteber, bir şeyin kabul edilmiş, saygı duyulan veya güvenilir olduğu anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Muteber, bir şeyin genel olarak kabul görmüş veya saygı duyulan bir standart veya norma uyduğu anlamına gelir.

Mükteber ne demek?

1. Çekici, saygın. 2. Güvenilir, itibarlı.

Muteber olmayan ne demek?

Bu kelime çoğunlukla toplumda saygı duyulan ve itibar gören kişiler için kullanılır. Dürüstlüğünden vazgeçmeyen ve ne olursa olsun yalan söylemeyen kişilere güvenilir denir.

Muteber degildir ne demek?

Aynı zamanda güvenilir olmadığı anlamına gelen şey, ona baktığımızda anlamına paraleldir. Muteber ne anlama gelir veya Muteber nedir? Sözlükte değerli, kıymetli ve saygın olarak tanımlanmaktadır.

Muteber delil ne demek?

MADDE 236 – Taraflardan birinin veya avukatının, dava dosyasında veya hâkim huzurunda ikrarı geçerli olup, kusurlu tarafa karşı delil teşkil eder.

Muteber kefil ne demek?

Kefil, bir borç ödenmezse gerçek borçlu adına borcu ödemekle yükümlü olan kişidir. Aslında, müşterek ve müteselsil kefalet, borçlunun borçlarını kişisel olarak üstlenmek anlamına gelir.

Mümeyyiz olma ne demek?

1-) AYRIMCILIK GÜCÜNE SAHİP OLMAK (BEKLENMEK): Temyiz yetkisine (ayrımcılık gücüne) sahip olmak demektir. Temyiz yetkisi, bir kişinin ve onun eylemlerinin sebeplerini, sonuçlarını, kapsamını ve etkilerini önceden görüp buna göre hareket etme gücüdür.

Münferit ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya özel bir şekilde olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Muteber olur ne demek?

Muteber, seçkin bir geçmişe ve saygın bir kişiliğe sahip kişi anlamına gelir. Bu sıfat aynı zamanda saygı duyulan ve itibar gören kişiler için de kullanılır.

Muteber bayi ne demek?

Muteber kelimesinin TDK anlamı değerli, geçerli, güvenilir ve saygın kişiler anlamına gelir. Ayrıca etkili kişiler tarafından da kullanılır.

Müteberrik ne demek?

(ﻣﺘﺒﺮّﻙ) sıf. (Ar. teberruk, “uğurlu saymak, uğurlu olmak” demektir.) Bir şeyin hayırlı ve bereketli olduğuna inanan ve ondan iyi şeyler bekleyen kimse.

Muteber’in anlamı nedir?

Gün boyunca çeşitli medya organlarından duymuş olabilirsiniz; ancak anlamı unutulan veya ilk kez duyulan kelimelerle de karşılaşabilirsiniz.

Muteber maslahat ne demek?

1. Muteber Maslahatlar/el-Mesâlihu’l-Muteber/ةرﺑﺗﻌﻣﻟا ﺢﻟﺎﺻﻣﻟا: Bu fayda/menfaat, Şeriatın karar verirken dikkate aldığı sebep ve menfaattir. Aklın, canın ve malın korunması gibi Şeri hükümlerle gerçekleştirilmesi amaçlanan her türlü menfaat bu kategoriye girer.

Muteber addetmek ne demek?

‘”saymak” ekle + Türkçe. yapmak, eylemek) Saymak, kabul etmek: Seni bir münzevi (Abdülhak Hâmit) olarak görüyorduk.

Müteaddit şahıs ne demek?

Birbirini izleyen olayların dizisini veya ardışıklığını ifade eder. Köken: “Muteaddit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مُتَعَاضِد” (mutaaddid) kelimesi ardışık veya ardışık anlamına gelir. Örnek Cümle: Bu roman çok sayıda olay ve karakter hakkında hikayelerle doludur.

İcrada 3 şahıs ne demek?

Hacizli eşyayı borçluyla birlikte birlikte tasarruf eden üçüncü kişiler, haciz memuruna, başka bir üçüncü kişinin mülkiyet veya sınırlı ayni hak sahibi olduğunu bildirerek, bu hakkı üçüncü kişi lehine ileri sürebilirler (yani esasen dördüncü kısım).

Muteberlik ne demek hukuk?

Garanti ancak geçerli bir asıl borç varsa geçerlidir ve asıl borç herhangi bir nedenle sona ererse, garanti de sona erer. Bu, garantörün ikincil bir hak için var olduğu, asıl borçtan başka bir varlığının olmadığı anlamına gelir.

Muteber kefil ne demek?

Kefil, bir borç ödenmezse gerçek borçlu adına borcu ödemekle yükümlü olan kişidir. Aslında, müşterek ve müteselsil kefalet, borçlunun borçlarını kişisel olarak üstlenmek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort