İçeriğe geç

On Yıl Nasıl Yazılır

Onbir yıl nasıl yazılır?

ELEVEN KELİMESİNİN ANLAMI 10 ile 12 arasındaki sayıdır. Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl için, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla eleven olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım eleven biçiminde olmalıdır.

100 yıl nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre yüzyıl kelimesinin doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’na göre “yüzyıl” kelimesinin doğru yazımı bitişik olarak kabul edilir. Yüz yıl olarak ayrı ayrı yazılması bir yazım yanlışı olarak kabul edilir.

Yıl ekleri nasıl yazılır?

On yılları temsil ederken, yılın sonunda -ler ve -lar ekleri veya bunların kesme işaretiyle çekimleri kullanılır. Bu kesme işaretlerinden sonra gelen ekler, yılların telaffuzunun büyük ünlü uyumuna göre çekilir.

On on beş yıl nasıl yazılır?

ON BEŞ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla hatalı olarak on beş olarak yazılır. Doğru kullanımı on beş olmalıdır.

Onbir yazıyla nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolNumberOrder11eleventeenth12twelfthtwelfth13thirteenthirteenth14fourteenthfourteenth89 weitere Zeilen

Onbir bitişik mi?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak elf olarak yazılır. Doğru kullanımı elf olmalıdır.

100 yıl derken y büyük mü?

Belirli bir tarihi belirten ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı, 29 Mayıs 1453, Salı, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982. Lale Festivali 25 Haziran’da başlar. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylül ayının ikinci haftasında derslere başlar.

15 yüz yıl nasıl yazılır?

Sıra sayıları kelimelerle veya sayılarla gösterilebilir. Bir sayıyla gösterildiğinde, sayıdan sonra bir nokta veya kesme işareti konur ve dereceyi belirten bir ek yazılır: 15. yüzyıl, 15. yüzyıl (15. yüzyıl değil).

20 yüz yıl nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’ndan alınan resmi bilgiye göre, yanında “asır” kelimesi yazmaktadır.

Yıl cümlede nasıl yazılır?

Gerekli olmadıkça cümlelere sayılarla başlamayın. Bir istisna, yıl ile başlayan cümlelerdir. Örneğin: “1953, şirket tarihinde bir dönüm noktasıydı.” Ayrıca, cümlemiz bir sayıyla başlıyorsa, sayıdan sonraki kelime büyük harfle başlamaz.

Yıl kelimesi ne zaman büyük yazılır?

Tarih atıfında ay ve gün adları büyük harflerle yazılır: İstanbul, 29 Mayıs 1453 Salı günü fethedildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1923 Cuma günü açıldı. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harflerle yazılır: Kasım ayının her yıl yağmurlu olduğu anlaşılıyor.

Yıl sonu bitişik mi?

Yılbaşı bugünün yanına, yıl sonu ise ayrı yazılır. Bu tür sözcüklerin yan yana veya ayrı ayrı yazılması uzun süre geleneksel yazım biçimi olarak kabul edildi.

On iki ayrı mı?

ON İKİ KELİMESİNİN ANLAMI 12 ile 13 arasındaki sayıdır. Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl için, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla on iki olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım on iki biçiminde olmalıdır.

Her yıl nasıl yazılır?

HER YIL KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla her yıl olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı her yıl olmalıdır.

On başı nasıl yazılır?

Onbaşı, silahlı kuvvetlerde erden sonra gelen ilk rütbedir.

Saat onbir nasıl yazılır?

Öte yandan saat, para miktarı, ölçü ve istatistiki verilerde rakamlar kullanılıyor: Saat 17.30’da 1 milyon 500 bin lira, 25 kilogram, 150 kilometre, 15 metre kumaş, 1.250.

Onbir buçuk nasıl yazılır?

Buna göre doğru kullanım 13’tür.

On bin nasıl yazılır TDK?

On bin kelimesi rakamlarla 10.000 şeklinde yazılır.

10 larca nasıl yazılır?

Teknik ve iş metinleri hariç, 10’dan küçük rakamları harflerle yazın. Örneğin: “Ahmet Bey’in üç çocuğu vardı.” Ancak, zaman, tarih, para miktarı, yüzdeler, adresler, ölçümler ve istatistiki verilerle ilgili rakamlar her zaman rakamla yazılır: 16.50’de, 9 lira, 46 kilo, 4 kilometre, 7 metre, 8 Eylül, %2, daire.” : 6, vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Buğday Tenli Escort